maanantai 1. joulukuuta 2014

2. luukku: Piparkakun makuiset muffinssit

Nämä näyttävät muffinsseilta, mutta maistuvat aivan piparkakuilta! Koristeeksi ja mauksi näihin voi pursottaa luumuhilloa ja ripotella päälle tomusokeria.




Muffinssit n. 12 kpl


100 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
1 muna
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
½ tl neilikkaa
½ tl jauhettua kaardemummaa
½ tl inkivääriä
½ tl jauhettua pomeranssinkuorta
½ dl tummaa siirappia
½ dl glögiä

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen tasalämmölle.

Sekoita  jauhot, leivinjauhe ja mausteet kulhossa ja jätä odottamaan käyttöä.

Vaahdota voi ja sokeri toisessa kulhossa.

Lisää voi-sokeri vaahtoon kananmuna ja sekoita varovasti ettei seos juoksetu. Lisää myös siirappi ja sekoita jälleen.

Lisää puolet kuivista aineista taikinaan, sekoita.

Lisää glögi ja sekoita.

Lisää loput kuivat aineet ja sekoita jälleen.

Laita taikina muffinssivuokiin ja jätä kohoamisvara.

Paista muffinsseja uunin keskitasolla noin 20 minuuttia uunista riippuen.

Anna jäähtyä ja koristele hillolla ja tomusokerilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti