tiistai 9. joulukuuta 2014

9. päivä juusto ja pekoni tikut


 
Tämän päivän luukun taa kätkeytyy tosi helpot juuston ja pekonin makuiset lehtitaikina tikut. Tikut sopii tarjoiltavaksi naposteltavana muuten vai tai vaikka keiton kanssa. Jos on vielä pikkujouluja edessä nämä sopivat oikein hyvin tarjolle muiden pikku naposteltavien joukkoon.

 500 g ( 8 kpl ) lehtitaikina levyjä
100 g pekoni kuutioita 
70 g juustoa
1 kananmuna
unikon siemeniä


Levitä lehtitaikina levyt pellille sulamaan.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen tasalämmölle.

Paista pekoni kuutiot rapeiksi ja kumoa ne sitten talospaperin päälle jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Kun kuutiot ovat jäähtyneet pilko ne rouhemaiseksi.

Raasta juusto. Itse käytin tavallista kermajuustoa, mutta myös parmesan yms. käy.

Sekoita kananmunaa kupissa sen verran, että sen rakenne rikkoutuu.

Siirrä  neljä lehtitaikina levyä leivonta-alustalle ja levitä pekoni rouhe levyn pidemäälle reunalle ja taita sitten levy kahtia niin, että rouhe jää väliin. Kauli levyjä varovasti ja leikkaa pikittäin halki.

Voitele tikut kananmunalla olemmin puolin ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Kierrä tikkuja vastakkaisiin suuntiin ja laita sitten pellille.

Toista sama lopuilla neljällä levyllä, mutta laita väliin juusto. Voitele nämäkin tikut, mutta unikonsiemeniä ei tarvitse, koska sulavasta juustostakin tulee mukavan näköinen pinta. Kieputa ja laita pellille. Jos aluat äistä pieniä coctail-paloja leikkaa ne pienemmiksi ennen paistoa. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti