sunnuntai 14. joulukuuta 2014

14. päivä pistaasi-hunaja toffeet





Näistä hunajan ja pistaasin makuisista toffeista voi tehdä myös myös myös nekkuja. Itse en jaksanut alkaa räpeltämään nekkuihin paperimuotteja, joten päädyin laittamaan toffeet silikonivuokiin. Vuuat pitää voidella huolellisesti öljyllä, muuten toffeet tarttuvat niihin kiinni eivätkä hevin irtoa.


2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
1 ½ dl vaaleaa siirappia
1 rkl hunajaa
30 g rouhittuja pistaasipähkinöitä

( öljyä vuokien voiteluun )


Laita kattilaan kuohukerma, sokeri , siirappi ja hunaja. Keitä seosta miedolla lämmöllä kunnes se saavuttaa 120 asteen lämpötilan. Tämä vie ainakin tunnin jopa puolitoista tuntia. Jos sinulla ei ole lämpömittaria voit kokeilla seoksen valmiutta tiputtamalla tipan massaa kylmään veteen jos massa kovettuu se on valmista jos se taas liukenee veteen jatka keittämistä.

 Kun seos on saavuttanut vaaditun lämpötilän sekoita joukkoon rouhitut pistaasipähkinät ja kaada seos vuokiiin Voit myös käyttää yhtä isoa vuokaa ja leikata toffeen paloiksi sen jäähdyttyä. Anna kovettua viileässä ja irroittele vuoista. Toffeet voi pakata vaikka yksitellen sellofaaniin ja antaa lahjaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti