torstai 11. joulukuuta 2014

11. päivä bataatti - palsternakka laatikko



Tänään aika kului joululaatikoiden teon parissa. Ajattelin laittaa tänne blogiin tämän kyseisen laatikon ohjeen, koska meillä tämä on ollut todella tykätty, jopa lasten keskuudessa. Nyt siis ei olekkaan leivonta resepti vaan ruokaohje, mutta pieni poikkeus yleisestä linjasta sallittakoon näin joulun kunniaksi. Tästä määrästä tulee kaksi 0,85 l rasiaa bataatti-palsterakka laatikkoa.


1,5 kg bataattia kuorittuna
0,5 kg palsternakkaa kuorittuna
1 tl suolaa
reilu ripaus jauhettua mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
korppujauhoja päälle ripoteltavaksi


Kuori ja pilko bataatti ja palsternakka. Keitä erittäin pehmeiksi. Ota 1 dl keitivettä talteen ja kaada loput pois.

Soseuta bataatti ja palsternakka sauvasekoittimella. Lisää joukkoon keitinvesi ja kerma sekoita. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Lopuksi sekoita kananmunat soseeseen.

Annostele sose esim. foliovuokiin tai suoraan uuninkestävään tarjoiluvuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja paista uunissa 175 astetta noin 2 tuntia. Jäähdytä nopeasti ja pakasta tai anna asettua hetki ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti