sunnuntai 7. joulukuuta 2014

7. päivä suklaakuivakakku





Tämä helppo kuivakakku saa makunsa suklaasta ja sokeroiduista appelsiininkuorista. Kakku sopii hyvin vaikka jouluiseen kahvipöytään.

200 g voita
2 dl sokeria
3 kanamunaa
1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vanilja esanssia
200 g tummaa suklaata
½ dl tummaa siirappia
3½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
65 g sokeroituja appelsiinin kuoripaloja

Koristeluun muutama pala tummaa suklaata ja pehmeitä kulta kuulia.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Voite noin 2 litran vetoinen kuivakakkvuoka margariinilla ja jauhota korppujauhoilla.

Sulata suklaa mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen koko ajan sekoittaen.

Lisää joukkoo vaniljauute, siirappi ja suklaa, sekoita hyvin. Lisää lopuksi appelsiinikuoripalat ja sekoita jälleen.

Kaada taikina vuokaan ja paista noin 1 tunti. Jos kakku alkaa tummua päältä laita leivinpaperi kakun suojaksi. Kokeile kypsyys coctailtikulla. Kakku on kypsää kun tikkuun ei tartu taikinaa. Nosta vuoka jäähtymään ja kumoa kakku vasta kun se on hieman jäähtynyt.

Kun  kakku on kokonaan jäätynyt koristele se sulatetulla suklaalla ja pehmeillä kulta kuulilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti