perjantai 5. joulukuuta 2014

6. päivä Itsenäisyyspäivän leivokset




Halusin juhlistaa itsenäisyys päivää herkullisilla leivoksilla. Leivoksia tulee tehtyä harvoin, mutta tällaisena juhlapäivänä ne tuntuvat sopivan hyvin tarjottaviksi kahvipöydässä. Jos et ehdi leivoksia tekemään itsenäisyyspäiväksi ne sopivat erinomaisesti muuloinkin tarjottavaksi. Nämä leivokset eivät ole kovinkaan vaikeita toteuttaa, mutta aikaa niiden valmistamiseen kuluu useampi tunti, koska jokaisen kerroksen tulee hyytyä ennen uuden kerroksen valmistamista.


leivospohja

100 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl mantelijauhoja
1 dl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta

mustikka hyytelö

200 g pakastemustikoita
100 g hillosokeria
tilkka vettä
3 liivatelehteä

Mascarpone-kerma täyte

2 dl kuohukermaa
 250 g mascarpone tuorejuustoa
5 dl sokeria
1 tl vanilja uutetta tai esanssia
4 liivatelehteä

kiille

2 dl maitoa
100 g vakosuklaata
2 liivatelehteä

koristeluun sinistä elintarvikeväriä

Aloita laittamalla uuni lämpenemään 175 asteeseen tasalämmölle.

Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon munat yksitellen varovasti sekoittaen.

Sekoita erillisessä kulhossa mantelijauho, mantelirouhe ja leivinjauhe.

Lisää Jauhot voi-sokeri seokseen ja sekota hyvin.

Vuoraa vuoka koko n. 20cm * 15 cm leivinpaperilla ja pasita pohjaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä täysin.

Valmista seuraavaksi mustikka hyytelö.

Mittaa kattilaan mustikat, sokeri ja tilkka vettä, kiehauta seos ja jatka keittämmistä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Laita liivatteet kymään veteen likoamaan. Ota kattila liedeltä kun se on kiehunut 10 minuuttia. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää seokseen, sekoita hyvin. Anna jäähtyä hetki.

Kokoa leivos kakun omaisesti esimerkiksi reunavuokaan tai tee pahvista kakunkokoiset reunat ja päällystä ne foliolla jotta saat koottua leivoksen. Levitä pohjan päälle mustikka hyytelöä ja laita jää kaapiin asettumaan.

Valmista mascarpone-kermavaahto.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja lisää sokeri kesken vatkauksen. Kun kerma on vatkaatunut kiinteäksi vaahdoksi lisää vaniljauute. Sekoita lopuksi mascarponen joukkoon liivate ja lisää hdistä kermavaahdon kanssa. Sekoita hvvin. Levitä seos asettuneen mustikka hyytelön päälle tasaisesti. Anna asettua vähintään tunti.

Valmista kiille leivostenpäälle.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Mittaa kattilaan maito ja suklaa, lämmitä varovasti kunnes suklaa on sulanut ja seos kiehahtaa vähän. Ota kattila liedeltä ja lisää liivatelehdet. Sekoita ja anna jäähtyä noin huoneen lämpöiseksi ja kaada leivosten päälle. Tee kiilteeseen elintarvikevärillä ympyröitä. Vedä sitten coctail tikulla pallojen yläpuolelta alapuolelle ja saat hauskan sydäntä muistuttavan kuvion. Voit myös vapaasti piirrellä abstrakteja kuvioita kiilteesee. Anna asettua useampi tunti kylmässä tai vaikka seuraavaan päivää ja leikkaa sitten haluamasi kokoisiksi leivoksiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti