sunnuntai 21. joulukuuta 2014

21. päivä porkkanasämpylät

Nämä sämpylät ei turhia selittelyjä kaipaa helppoa ja hyvää!



2½ dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
½ pps kuivahiivaa
½ tl suolaa
1 rkl siirappia
1½ dl porkkanaraastetta
½ dl öljyä

Aloita takinan teko raastamalla porkkanat.

Lämmitä maito noin 42 asteiseksi eli reilusti kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita jauhoihin kuivahiivaa. Sekoita maidon joukkoon jauhot.

Lisää suola ja öljy taikinaan ja vaivaa n. 5 minuuttia ja lisää porkkaaraaste sekaan vaivaa vielä hetki.

Anna kohota lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia.

Vaivaa taikinasta ilmat pois ja leivo sämpylöiksi. Paista uunissa 175 astetta noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti