tiistai 23. joulukuuta 2014

23. päivä pannacotta



Tämä jälkiruoka ei nyt varsinainen leivonnainen ole, mutta päätyi tänä vuonna meidän perheen joulupöytään mm. siksi, että se maistuu niin aikuisille kuin lapsille. Tämän herkullisen jälkiruuan värimaailmakin sopii jouluun paremmin kuin hyvin.


Pannacotta


6 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
1 tl vaniljauutetta
3/4 dl sokeria
3 liivatelehteä


puolukka kiisseli pannacottan päälle


2 dl puolukoita
½  mehutiivistettä
1 liivatelehti
vettä




Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 7 minuutiksi.


Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kerman sekaan ja laita myös kaavitut tangot, vaniljauute ja sokeri kerman sekaan.


Keitä kermaseosta noin 2 minuttia.


Puristele liivatteista vesi pois ja sekoita kermaseokseen. Kaada valmis seos tarjoiluastioihin. Anna jähmettyä kylmässä.


Mittaa kattilaan 2 dl puolukoita ja tilkkanen vettä. Keitä 10 minuuttia ja kaada puolukka keitos sihtiin. Paseeraa eli painele puolukka seos sihdin läpi.


Lisää paseerattujen puolukoiden sekaan noin ½ dl mehutiivistettä esim sekamehu ja ½ dl vettä.


Kiehauta erikseen ½ dl vettä ja liota liivatelehti veteen ja lisää puolukka-mehu seokseen. Kaada pannacottan päälle ja anna taas asettua kylmässä. Voit tehdä pannacotan valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti