perjantai 12. joulukuuta 2014

12. päivä pienet mantelipiiraat





Vuorossa on mantelipiiraat joiden valmistus voi vaikuttaa vaikeammalta kuin todellisuudessa on. Taikina on "pika" taikia joka valmistuu melkein itsestää yleiskoneella josta löytyy silppuava terä. Resepstistä tulee 6-7 piirasta ja ohjeen voi helposti myös tuplata.





Pohja

100 g voita
½ dl ruokokidesokeria
1 tl vailjauutetta
2½ dl vehnäjauhoja

Täyte

100 g mantelimassaa
20 g kuorittuja manteleita
1 dl kouhukermaa
1 kananmuna

pinnalle hieman ruokokidesokeria ja mantelilastuja


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen tasalämmölle.
Laita yleiskoneen kulhoon voi, vaniljaesanssi ja ruokokidesokeri. Sekoita täydellä teholla hetken aikaa. Lisää joukkoo jauhot ja sekoita kunnes taikina alkaa kerääntyä yhteen.
Kaulitse taikina noin 3 mm paksuuiseksi levyksi ja ota siitä esim lasilla ympyröitä ja laita muffinssi pellin koloihin. Painele takina tasaiksi koloihin. Laita päälle leivinpaperia ja herneitä painoksi. Paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia. Ota pois uunista ja laita sivuun odottamaan.

Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Valmista täyte samassa kulhossa kuin pohja, ei tarvitse pestä välillä. Paloittele mantelimassa käsin kulhoon ja lisää joukkoon kokonaiset mantelit, kerma ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte piirakka pohjiin ja ripottele päälle mantelilastuja ja ruokokidesokeria. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Irroita piiraat vuoasta kumoamalla vasta kun ne ovat täysin jäähtyneet. Tarjoile hillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti