perjantai 19. joulukuuta 2014

19. päivä viipalepikkuleivät



Perinteisellä linjalla jatketaan, vuorossa on viipalepikkuleivät jotka ovat kuuluneet meidän perheen joulukahvipöytään jo lapsuudesta asti.

 200 g voita
2½ dl ruokokidesokeria
1 kaamunan keltuainen (säästä valkainen voitelua varten)
1 rkl siirappia
1½ tl ruokasoodaa
5 dl vehnäjauhoja

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen tasalämölle.
Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää joukkoon kaamunan keltuainen ja sekoita.
Sekoita jauhot ja ruokasooda kulhossa ja lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Leivo heti sormen pakkuisiksi tangoiksi ja laita pellille leivinpaperi päälle. Jätä leviämisvaraa ja painele tankoja varovasti. Voitele valkuaisella ja sirottele päälle sokeria. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, mutta leikkaa viipaleiksi vielä lämpimänä. Säilytä peltipurkissa rapeuden säilyttämiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti