lauantai 13. joulukuuta 2014

13.päivä poro-kattarelli piirakka


Tämä piirakka on helppo ja melko nopeakin tehdä. Eniten aikaa vie paisto. Piirakan kermaisessa täytteessä maistuu kanttarelli ja poro. Tämän herkun luulisi kelpaavan nirsomalle.


Pohja

100 g voita
½ tl suolaa
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kylmää vettä

Täyte

200 g kanttarelli tuorejuusto
50 g kylmäsavustettua poron paistileikettä
2 dl kuohukermaa
ripaus mustaapippuria
pari tippaa tabascoa


Laita kaikki ainekset yleiskoneen silppuriin ja anna koneen pyöriä kunnes takia alkaa keräätyä yhteen ( jos et omista sopivaa konetta jolla taikinan voisi tehdä voit myös tehdä taikinan käsin: nypi voi, suola ja vehnäjauhot käsin muruksi ja lisää vesi puristele takia palloksi älä vaivaa). Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy vuokaan joka on halkaisijaltaan n. 20 cm. Laita leivinpaperi pohjan päälle ja herneitä painoksi. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.

Valmista täyte pojan paistuessa. Leikkaa poroleikkeleet pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa poro, kattarelli tuorejuusto, kerma ja mausteet. Kaada piirakkapohjan päälle ja paista 150 asteessa n. 25-30 minuuttia. Voit tarjota piiraan sellaisenaan tai vaikka vihersalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti