torstai 22. toukokuuta 2014

Mansikka kuppikakut

                                      Kesä on jo ovella! 

 




 

 


Jopa täällä pohjoisessa on kesän tuntua ja kesäisistä ilmoista on jo muutamana päivänä päästy nauttimaan. Kesän tulo tarkoittaa myös koulujen loppumista, joten meilläkin odotellaan jo kovasti kesäloman alkua. Ensiviikolla tyttöni eskarissa vietetään synttäreitä niille joilla syntymäpäivä osuu kesän ajalle, eikä niitä näin ollen ole eskarissa päästy viettämään.
          Meidän neiti sanoikin heti, että hän haluaa viedä eskariin kuppikakkuja. Niinpä minä sitten leivon tyttöni iloksi kuppikakkuja koko eskarin väelle.
          Kuppikakkujen mauksi valikoitui mansikka. Juuri se mitä pelkäsinkin! En ole mikään mansikka fani itse ja leipoessa käytän sitä lähinnä täytekakuissa ja joskus hyvin harvoin piiraissa. Nyt oli kuitenkin otettava härkää sarvista ja keksittävä miten aikaan saisi herkullisen kuppikakun mansikasta. Sellaisen jossa se mansikka tosiaankin maistuisi kunnolla. Olen aikaisemmin yrittänyt tehdä mansikkamuffinsseja, mutta maku on aina jäänyt hieman heikoksi. Nyt uskon kuitenkin selättäneeni mansikan ja saanut ne kunnolla maistumaan tässä leivonnaisessa.
          Ei muuta kuin kaikki kokeilemaan näitä kesäisiä herkkuja!


 kuppikakut n. 20 kpl


2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljaa (itse käytin Bourbon vaniljaa nestemäisenä) voi käyttää myös vaniljatankoa tai vaniljasokeria
50g voita
250 g pakastemansikoita tai tuoreita
100g sokeroituja mansikoita
½ dl pakastekuivattuja mansikoita muruna


 Kuorrute

2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
½ dl sokeria


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen keskilämmölle.

Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja jätä jäähtymään. Pilko sokeroidut mansikat pieniksi paloiksi, jätä odottamaan käyttöä.

Sulata pakastemansikoita hetki mikrossa. Soseuta mansikat  sileäksi soseeksi esim monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Murenna pakastekuivatut mansikat käsin hienoksi puruksi/jauheeksi.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan vanilja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet osissa muna-sokeri vaahtoon vuorotellen jäähtyneen voin kanssa. Kaada sekaan mansikkapyree ja pakastekuivatut mansikat, sekoita varovaisesti tasaiseksi. Lisää lopuksi sokeroidut mansikat taikinaan. Pursota tai lusikoi taikina kuppikakkuvuokiin tai muffinssivuokiin.

Paista uunissa 200 asteessa noi 20 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.

Aloita kuorrutteen teko sulattamalla valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vispaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää sokeri. Sekoita sula suklaa huoneen lämpöiseen tuorejuustoon. Lisää tuorejuusto-suklaa seos kermavaahtoon sekoita tasaiseksi. Ainesten on tärkeää olla mahdollisimman saman lämpöisiä jottei ne leikkaannu eli erotu sekoittaessa. Vältä turhaa sekoittamista.

Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle vasta kun ne kuppikakut ovat täysin jäähtyneet. Ohjeesta riittää kuorrutetta kaikkiin kuppikakkuihin, mutta jos haluat erittäin runsaan kuorrutteen tee ohje yksi ja puoli kertaisena.

Koristele esim. pehmeillä sokerihelmillä, pakastekuivatulla mansikka purulla ja tuoreilla mansikoilla.
Herkuttele!




1 kommentti:

  1. Tykkään paljon mansikoista. Kokeilen tätä heti kun on tarvikkeet.

    VastaaPoista