torstai 8. toukokuuta 2014

Boysenmarja kuppikakut suklaa kuorrutteella





Hurautan blogini käyntiin näillä herkuilla. Nämä ihanaiset kuppikakut menevät meillä kuin kuumille kiville. Näissä kuppikakuissa maistuu rohkeasti boysenmarja tuo ei niin paljon esillä oleva ihanuus. Kuppikakkujen taikinaosuuden resepti on syntynyt useita eri reseptejä yhdistelemällä parhaat osat jokaisesta yhteen liittäen.

Kuppikakut:


50g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljaesanssia
1 dl maitoa
250g boysenmarjoja pakaste tai tuore

Aloita leipominen ottamalla boysenmarjat sulamaan noin puolituntia ennen leipomista tai käytä niitä pikaisesti mikrossa. Marjojen ei ole tarkoitus sulaa kokonaan vaan pehmetä sen verran, että ne voi veitsellä leikata noin kolmeen osaan ronskeiksi paloiksi. Hox! Jos marjat ovat oikein jäisiä ne on vaikea sekoittaa taikinaan ja ne myös muuttavat taikinan rakennetta.

Kun marjat on pilkottu laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Sulata voi mikrossa.Sekoita voin sulaessa kuivat aineet keskenään kulhossa.

Vaanhdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää vaniljaesanssi valmiiseen vaahtoon ja sekoita. Lisää osa kuivista aineista ja sekoita varoen joko nuolijalla tai kauhalla. Lisää maito ja rasva välissä sekoittaen sekä loput kuivat aineet.

Lisää viimeisenä boysenmarjat ja sekoita ne nopeasti taikinen joukkoon.

Annostele taikina kuppikakkuvuokiin. Muista jättää kohoamisvaraa!  Paista uunin keskitasolla noin 20 min uunista riippuen.

Kuorrute

200g tummaa suklaata ( leivonta suklaa käy hyvin )
2 dl kuohukermaa
½-1 dl sokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa


Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja lisää sokeria oman maun mukaan. Sekoita jähtynyt noin kädenlämpöinen suklaa tuorejuuston joukkoon ja lisää kermavaahto suklaa-tuorejuusto seokseen ja sekoita hyvin. Pursota kuorrutetta runsas kerros jähtyneiden kuppikakkujen päälle. Muista, että kuppikakkujen täytyy olla täysin jähtyneet ennen kuorrutusta muuten kuorrute sulaa ja alkaa valua pois kuppikakkujen päältä.

Halutessasi voit valmistaa kuppikakkujen päälle koristeita sokerimassasta tai käyttää kaupan valmiita koristeita. Päälle voi myös ripotella nonparelleja tai vaikkapa pehmeitä hopeakuulia. Tuore boysenmarja oman myös täydellinen kruunu tälle herkulle!


1 kommentti: