maanantai 30. kesäkuuta 2014

Tuulihatut

Nämä ihanat klassiset tuulihahtut on täytetty tuoreilla vadelmilla ja vaniljalla maustetulla kermavaahdolla. Yksinkertaista, heppoa ja taatusti hyvää.




Tuulihatut ovat olleet minun lemppari juttu kahvipöydässä jo pienestä asti. Erityisesti olen aina pitänyt erilaisilla suolaisilla täytteillä täytetyistä tuulihatuista, mutta myös makeat kelpaavat minulle vallan mainiosti. Päädyin tähän helppoon kerma-vadelma täytteeseen yksinkertaisesti siitä syystä, että tuoreet vadelmat ovat kerrassaan ihania! Kerma kruunaa tämän herkun vadelman kaverina ja kun kyytipojaksi kaataa lasillisen kuohuvaa, niin johan on maut kohdallaan!

Tuulihattutaikinan resepti on vanhasta Pirkan paras leivonta kirjasta. Ohje on mielestäni hyvä ja onnistuu aina, tai no kohtuuden nimissä ainakin melkein aina.

Tuulihahtut n. 40 kpl
3 dl vettä
150g voita
2 1/4 vehnäjauhoja
4 kananmunaa

Vaniljakerma
 4 dl kuohukermaa
4 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria

Vadelmia


Kiehauta voi ja vesi paksupohjaisessakattilassa. Lisää vehnäjauhot kerralla koko ajan puukauhalla voimakkaasti vatkaten. Kuumenna seosta edelleen voimakkaasti vatkaten kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, annan seoksen jäähtyä ja vatkaa munat yksitellen joukkoon. Pursota taikina leivinpaperille pursotinpussia ja tyllaa apuna käyttäen. Paista tuulihattuja 200 asteessa tasalämmöllä noin 20 minuuttia kunnes ne ovat kauniin kullan ruskeita. 

Anna tuulihattujen jäähtyä kunnolla. Vatkaa kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Halkaise tullihatut ja pursota kermaa pohjaosalle, asettele vadelmia kerman päälle ja laita kansi keveästi päälle. Tarjoile vaikka ihanan kuohuviinin kanssa tai kahvipöydässä muiden herkkujen rinnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti