sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Mansikkakakku

 Mansikkakakku




Tämä mansikka kakku tuo hymyn huulille sadepäivänäkin. Kakkupohja on Genoise tyyppinen kakkupohja. Jonka olen joskus jostain netin ihmeellisestä maailmasta löytänyt ja omaksi muokannut. Pohjat on kostutettu ruususiirapilla ja välissä on vaniljalla maustettua voikreemiä, tuoreita mansikoita ja kermavaahtoa. Koristelu yksinkertainen vain lisää voikreemiä ja ihania tuoreita mansikoita.

 

 

 

 

 

 

 

Kakkupohja


3 isoa kananmunaa tai 4 pientä
95 g sokeria
2 tl vaniljauutetta
95 g vehnäjauhoja

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljaesanssi vesihauteen päällä vaahdoksi. Vesi saa poreilla vain hieman ja kun vaahto on hieman kädenlämpöistä lämpimänpää ota  kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista kunnes seos jäähtyy ja siihen jää kuvioita. Vaahdosta tulee myös hyvin vaaleaa ja ilmavaa. Siivilöi puolet jauhoista muna-sokerivaahtoon ja sekoita nuolijalla varovasti. Kun lähes kaikki jauho on sekoittunut, siivilöi loput jauhoista sekaan ja sekoita tasaiseksi varovasti. Älä sekoita liikaa. Kaada taikina varovasti 20 cm halkaisijaltaan olevaan leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla tasalämmöllä noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Ruususiirappi


1 dl sokeria
1 dl vettä
1 rkl ruusuvettä

Mittaa ainekset kattilaan ja annan kiehua hiljalleen. Älä sekoita ennen kuin kaikki sokeri on sulanut. Anna kiehua hiljalleen kokoon. Älä keitä siirappia liian paksuksi,  vaan jätä se melko juoksevaksi, jotta kakkupohjat on  helppo kostuttaa siirapilla. Voit sivellä ssirapin kakkupohjiin esimerkiksi pullasutilla.

Voikreemi

100g voita
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Valmista voikreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi.

Kermavaahto

2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl sokeria

Vatkaa kermaa hetki ja lisää sitten sokeri. Vatkaa kerma melko kovaksi vaahdoksi.

Kakun kokoaminen

 Leikkaa jäähtynyt pohja kahtia. Kostuta toinen puolikas huolella ruususiirapilla. levitä noin puoolen sentin kerros voikreemiä pohjan päälle ja asettele halki leikattuja mansikoita kakun reunoille leikkaus pinta ulospäin. Laita osa mansikoista syrjään koristelua varten ja pilkoloput mansikat paloiksi. Laita pilkotut mansikat voikreemin päälle, mansikka kehän sisälle. Levitä kaikki kermavaahto mansikoiden päälle. Laita toinen puolikas kakusta täytteen päälle ja kostuta jälleen ruususiirapilla. Levitä voikreemi kakun päälle päälle ja asettele mansikoita koristeeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti