sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Aprikoosi-luumu keikauskakku

Tämän helpon keikauskakun tekaisin juhannuksen kunniaksi. Vaikka sää ei mieltä lämmittänytkään, tämä herkku toi kuitenkin hymyn huulille. Tähän kun kyytipojaksi lorauttaa lautaselle reilun määrän vaniljakastiketta, niin johan mieli piristyy, vaikka ilma olisikin synkeä!



Valmistus ja ainekset


Aprikooseja ja luumuja

 

kakkutaikina

200g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
1 vaniljatanko
1 ½ tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoa

sokerisiirappi 

½ dl vettä
1 dl hienoa ruokosokeria


Laita uuni lämpiämään tasalämmölle 175 asteeseen. Ota 20 cm oleva halkaisijaltaan oleva vuoka ja laita sen pohjalle leivinpaperi. 

Poista aprikooseista ja luumuista kivet ja leikkaa ne lohkoiksi. Asettele lohkot vuuan pohjalle haluamaasi muotoon. 

Leikkaa vaniljatanko halki ja kaavi siemenet ja laita ne syrjään odottamaan. Säästä vanilja tangot. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Laita vaniljatangot kattilaan ja kietä vettä, sokeria ja vaniljatankoja kunnes seos on siirappimasita. Poista vaniljatangot siirapista. Kaada siirappi vuokaan hedelmien päälle.

Valmista taikina vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää vaahtoon vaniljauute ja vaniljatangonsiemenet. Lisää munat yksi kerrallaan taikinaan. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. HOX! Taikina juoksettuu helposti jos lisäät munat liian nopeassa tahdissa. Jos seos juoksettuu, lisää hieman jauhoja joukkoon niin juoksettuminen lakkaa.

Kaada takinan hedelmien ja siirapin päälle ja levitä tasaiseksi. Varo ettei siirappi sekoitu taikinaan. Laita vuuan ympärille märkä froteepyyhesuikale, jotta kakkupaistuu tasaisemmin. Paista uunissa 50-60 minuuttia uunin alatasolla. Kokeile tikulla kypsyys. Älä paista kakkua liikaa, jotta se ei kuivahda.

Nosta kakku uunista ja anna asettua hetki. Kumoa kakku ja tarjoile läpimänä, vaikka vaniljajäätelön kera tai jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa. Maistuu kyllä myös ihan vain sellaisenaan.

1 kommentti: