tiistai 17. maaliskuuta 2015

Raakaa kakkua! Ei kun raakakakkua!

Pitihän se minunkin kokeilla tätä niin suuresti puhuttua raakaleivontaa edes yhden ohjeen verran. Tämä ohje on saanut vaikutteita useista eri lähteistä ja saman tyylisiä kakkuja löytyy useasta eri blogista ja reseptilehdestä. Tällaiseen versioon päädyin itse ja olin todella iloisesti yllättynyt lopputuloksesta. Olen nyt pariin otteeseen tehnyt tätä kotona ja varsinkin perheen pienin joka on maitoallerginen nauttii tästä herkusta täysin siemauksin ja ei ole pelkoa, että joukossa olisi maitoa! Tämä sopii myös keliaakikolle ja vaikka vegaanille jos hunajan vaihtaa muuhun makeutusaineeseen.







Suklaa raakakakku

Pohja
65 g taateleita
125 g pähkinäsekoitusta (cashew, saksanpähkinä, maapähkinä, manteli jne.)
1 rkl raakakaakaojauhetta
muutama merisuolarae


Täyte

300 g avokadoa
200 g banaania
1 ½ dl raakakaakaojauhetta
4-5 rkl hunajaa ( tai oman maun mukaan )
1 tl vaniljauutetta tai 1 vaniljatangonsiemenet
muutama merisuolarae
½ dl sulatettua kaakaovoita

Suojaa irtopohjavuoan pohjaosa leivinpaperilla, vuoan koko 15 - 18 cm (mitä suurempi vuoka sitä matalampi kakku).

Mittaa kaikki pohjan ainekset ja rouhi esim. monitoimikoneella tai veitsellä melko hienoksi rouheeksi jossa saa kuitenkin olla sattumia tuomassa purutuntumaa. Taputtele seos vuokaan tasaiseksi.

Mittaa kulhoon kaikki täytteen ainekset paitsi kaakaovoi. Survo sauvasekoittimella tasaiseksi. Sulata kaakaovoi mikrossa, varo kuumentamasta liikaa. Kaada kaakaovoi täytteen sekaan ja sekoita hyvin. Kaada valmis täyte vuokaan ja pakasta.

Irrota jäätynyt kakku vuoasta ja anna sulaa ennen tarjoilua. Koristele raakakaakaojauheella ja tuoreilla marjoilla tai hedelmillä oman mielesi mukaan.

Nauti hyvällä omallatunnolla!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti