lauantai 28. helmikuuta 2015

Chorizo kiepit



Pitemmän aikaa olen jo halunnut kokeilla mitä kivaa saisi aikaan pitsapohjasta, siis muutakin kuin pitsaa. Niinpä päätin kokeilla tällaisia kieppejä jotka pienikokoisiksi tehtyinä sopisivat vaikka juhliin suolaiseksi herkuksi. Näiden valmistus oli tosi helppoa ja ne syntyivät melkein kuin itsekseen.

Pohja

2 dl vettä
25 g eli ½ pkt tuorehiivaa
½ dl rypsiöljyä
½ tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
½ tl Provencen yrtit mausteseosta
4½-5 dl vehnäjauhoja

Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liota siihen hiiva. Mittaa joukkoon öljy ja mausteet, sekoita. Lisää jauhot sekaan vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa takinaa hetki kunnes se on kimmoisaa eikä tartu enää käsiin. Annan taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puolituntia.

Valmista täyte taikinan kohotessa.

150 g Chorizo-paprika salamia ( muukin chorizo käy)
150 g Cheddarjuustoa 
puolikas chilipalko ilman siemeniä tai oman maun mukaan (itse käytin laimeaa chiliä)
1 kekskikoinen sipuli pieneksi pilkottuna
½ tl Provencen yrtit mausteseosta
ripaus mustapippuria

Pilko Chorizo ja chili,  kuullota sipuli, raasta juusto ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään kulhossa. Kauli taikina levyksi ja levitä täyte levylle niin, että toisesta reunasta jää noin kahden sentin levyinen kappale ilman täytettä. Rullaa vastakkaisesta reunasta aloittaen. Leikkaa rulla noin 2 cm levyisiksi kiepeiksi ja paita uunissa muffinssivuuassa 225 asteessa noin 10 minuuttia.




Huom jos haluat pienempiä ja sirompi kieppejä puolita taikina ja täyte, tee kaksi pienempää rullaa. Leikkaa ohuemmiksi paloiksi ja paista hieman vähemmän aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti