torstai 27. marraskuuta 2014

Valkosuklaa-tuorejuusto macarons ja ruiskumaalaus kimalletta


 Sain rakkaalta mieheltäni lahjaksi ruiskumaalausvälineet joista olin haaveillut jo tovin. Tein joitain kokeiluja paperille, mutta halusin kokeilla sitä heti myös leivonnaisiin. Lapset olivat kinunneet macaronsseja jo jonkin aikaa, joten päätin ilahduttaa lapsia niillä. Halusin myös kokeilla ruiskumaalausta johonkin muuhun kuin kakkuun tai koristeihin johon sitä usein käytetään. Koska en osaa ruiskumaalusvälineitäni vielä käyttää juuri lainkaan, macaronssit sopivat tarkoitukseen erittäin hyvin, koska halusin suihkuttaa vain hieman kimalletta niiden päälle enkä koristella sen monimutkaisemmin. Se sujuikin onneksi ongelmitta :) Laitan lisää maalauskokeiluja kunhan saan niitä ensin tehtyä.

Tässä kuitenkin ohje macaronsseihin joista meillä todella pidetään. Synttäreillä nämä valkosuklaa-tuorejuustotäytteiset versiot ovat olleet aina varma hitti! Macarons ohje on Koko Suomi leipoo- ohjelman sivuilta bongattu ja mielestäni se on lukuisista kokeilemistani macarons-resepteistä paras.Mitat ovat suoraan kopioitu Koko Suomi leipoo-ohejelman reseptistä, mutta valmistusohjeisiin olen tehnyt muutoksia.

 Jos haluat tehdä kahta väriä, kuten minulla kuvissa on, kannattaa annos puolittaa ja tehdä kaksi erillistä taikinaa, eikä vain värjätä puolet taikinasta. Macarons takina on erittäin herkkä sekoittamiselle ja jos yrittää värjätä puolet valmiista takinasta saattaa koko takina mennä pilalle.

Macarons taikina

125g mantelijauhoa
225g tomusokeria
25g sokeria
100g kananmunanvalkuaisia


Valkosuklaa tuorejuusto-täyte

50g huoneen lämpöistä voita
50g valkosuklaata
100g tuorejuustoa
150g tomusokeria

Siivilöi mantelijauho ennen punnitsemista.Punnitse astiaan mantelijauho ja siivilöi sekaan tomusokeri ja sekoita.

Vatkaa sokeri ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Värjää vaahto elintarvikevärillä halutessasi. Nestemmäinen elintarvikeväri ei käy, mutta geelia,pasta ja tomuväri toimii hyvin.

Sekoita puolet mantelijauho-tomusokeri seoksesta vaahtoon ja sekoita varovasti. Sekoita loput jauhot seokseen. Sekoita jälleen huolellisesti.

Sekoita kunnes taikina on sopivaa pursotettavaksi. Liian vähäinen sekoittaminen jättää takinan liian paksuksi ja se ei pursottaessa leviä kauniin tasaiseksi. Liian löysä taas leviää liikaa ja ei kohoa kunnolla.

Pursota taikina pellille haluamasi kokoisiksi ympyröiksi. Voit halutessasi piirtää paperille sopivan kokoisia ympyröitä ja käyttää sitä leivinpaperin alla mallina pursottaessa.

Anna macronssien kuivua huoneenlämmössä vähintää puolituntia mielellään 45 minuuttia ennen paistoa.

Paista uunin keskitasolla 140 astetta 14 minuuttia tai 125 noin 16-18 minuuttia uunista riippuen.

Voit valmistaa täytteen vaikka sillä aikaa kun macaronssit kuivuvat ennen paistoa.

Sulata valkosuklaa ja sekoita huoneenlämpöisen voin kanssa.

Sekoita mukaan tuorejuusto ja lopuksi tomusokeri.

Anna asettua kylmässä kunnes macaronssit ovat valmiita täytettäväksi.

Pursota täytettä macarons-kuoren päälle ja laita toinen kuori kanneksi.

Lopuksi ruiskumaalasin päälle kimalletta. Voit jättää myös koristelematta tai pyyhkiä pensselillä päälle kimalletomuväriä.

Säilytä macaronssit kylmässä.



Macronssien valmistus vaatii kokeiluja ja ensimmäisellä kerralla ei välttämättä tulos ole toivottu. Ei kuitenkaan kannata luovuttaa, koska onnistuessaan ne ovat todella herkullisia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti