perjantai 10. lokakuuta 2014

Vähän fiinimpi omenapiirakka

Tämä on sellainen resepti jolla olen leiponut omenapiirakkaa ainakin kymmenen vuotta, mutta tänä syksynä ajattelin, että tuota hyvin palvellutta reseptiä voisi kuitenkin hieman muokata. Niinpä vaihdoin muutamia aineksia ja lisäilin hieman uutta ja niin resepti päätyi nyt tähän muotoonsa. Piirakassa on pääosassa tietenkin omena, mutta mukana maistuu myös kaneli ja aito vanilia.





Tein piirakan syväreunaisellepellille. Pellin koko oli 24 cm x 33 cm. Ei kuitenkaan haittaa jos peltisi ei ole aivan saman kokoinen kuin mitä minulla oli. Jos peltisi on pienempi piirakan pohjasta tulee paksumpi ja jos peltisi on isompi niin silloin pohja on tietenkin ohuempi. Pohjan paksuus vaikuttaa myös paistoaikaan, mutta vain muutaman minuutin suuntaan ja toiseen. Muutenkin on hyvä muistaa, että resepteissä paistoajat eivät ole tarkkoja, koska jokainen uuni on erilainen, tällöin myös paistoajat voivat vaihdella paljonkin uuneittain.

175g kananmunia
200g hienoasokeria
100g ruokokidesokeria
200g vehnäjauhoja
100g mantelijauhoja eli jauhettua mantelia
8g leivinjauhetta
4g kanelia
1 kpl vaniljatankoa
3g vaniljauutetta
165g maitoa
150g voita
400g kuorittuja, viipaloitaja happamia omenoita

Lopuksi piirakan päälle ripoteltavaksi muscavado-sokeria ja kanelia


Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen

Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

Kaavi vaniljatangon siemenet kananmuna-sokerivaahtoon. Lisää samalla myös vaniljauute.

Sekoita kuivataineet kulhossa keskenään

Lisää maito ja kuivataineet vuorotellen taikinaan.

Lisää lopuksi sulatettu voi taikinaan ja sekoita huolella.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja asettele viipaloidut omenat vuokaan.

Ripottele omenoiden päälle muscavadosokeria ja kanelia runsaasti.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi. Tarjoile vaikka vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti