tiistai 16. syyskuuta 2014

Paholaisenkakku

T'ämä kakku on ihan syntisen hyvää. Runsaan suklaakuorrutteen alle kätkeytyy mehevää suklaakakkua, jota maustaa hitunen chiliä, lähinnä tuomaan kakkuun hieman lämmön tunnetta. Koristeluita tämä kakku ei juuri kaipaa. Itse raastoin hieman suklaata päälle ja laitoin suklaa hippuja, sekä tummaakaakoajauhetta. Pelkkä kaakaojauhekkin riittää, mutta oikea suklaa tuo mukavasti rousketta ja lisää makua kakkuun. Vaikka taikinaan tuleekin paljon sokeria, tumman kaakaon ja täytteessä olevan tummansuklaan ansiosta kakku ei ole äklön makea, vaikkakin hyvin runsas ja täyttävä. Tätä kakkua voisikin nauttia pimeässä syysillassa, kynttilän valossa, vaikka mausteisen punaviinin kera ;)

50 g tummaakaakaota
100 g muscavadosokeria
2,5 dl kiehautettua vettä

125 g voita (huoneen lämpöistä)
150 g  sokeria

Kuivat aineet :
 225 g vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1-2 tl chilijauhetta (laita chilijauhetta sen mukaan kuinka paljon poltetta kakkuun haluat )

2 tl vaniljaesanssia
2 kananmunaa



Kiehauta vesi kattilassa tai vedenkeittimessä. Mittaa sekaan muscavadosokeri ja kaakaojauhe, sekoita huolella. Voit antaa seoksen välillä tekeytyä ja sekoita sitten uudelleen.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon vaniljaesanssi. Sekoita kuivat aineet ja sekoita niistä pieni osa voi-sokerivaahtoon. Lisää ensimmäinen kananmuna ja sekoita. Lisääpuolet jäljellä olevista jauhoista ja sekoita. Lisää toinenkin muna ja sekoita. Lisää sitten loput jauhot ja sekoita. Lisää vietä kaakao-sokeri-vesiseos ja sekoita.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Paista uunin keskitasossa 175-180 astetta noin 30-35 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä hyvin.

Valmista täyte hyvissä ajoin jähtymään. Voit valmistaa täytteen heti kun kakku on laitettu paistumaan.

Mittaa kaikki alla olevat ainekset kattilaan ja kiehauta nopeasti. Sekoittele ainakset tasaiseksi ja kiehauta vielä nopeasti uudelleen. Pelkkä "pulpahdus" riittä ei saa keittää. Kiehautuksen jälkeen annan jäähtyä kunnolla viileässä. Kun seos on jäähtynyt vatkaa seosta kunnes se on kuohkeaa.

Täyte/kuorrute
1,25 dl vettä
30 g muscavadosokeria
175 g voita
300 g tummaasuklaata


Halkaise jäähtynyt kakku kahtia ja aseta alapuoli lautaselle varovasti. Levitä noin 1/3 kuorrutteesta väliin ja laita toinen kakun puolikas päälle. Levitä lopputäyte kakun päälle huolettomasti paksuksi kerrokseksi. Voit koristella kakun raastamalla päälle suklaata, ripottelemalla runsaasti suklaa hippuja kakulle ja sirottelemalla päälle tummaakaakaojauhetta. Uskalias ripottelee päälle vielä hieman chilijauhetta tuomaan lisää potkua. Jos taas ei pidä chilistä lainkaan, sen voi myös jättää pohjastakin pois ja maku on silti mitä herkullisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti