sunnuntai 7. joulukuuta 2014

8.päivä Kirsikka-suklaa pallot




 Makeiden herkkujen linjalla jatketaan. Nyt on vuorossa ihanat kirsikka-suklaa pallot joihin makua tuo rommi. Näiden valmistaminen on tosi helppoa ja sopivat erittäin hyvin vaikka kahvin tai punaviinin kanssa nautittavaksi.

50 g tummaa suklaata
150 g maitosuklaata
½ dl kouhukermaa
muutama tippa rommia tai rommi esassia
125g punaisia kirsikoita sokeriliemessä
tummaa kaakaojauhetta

Kuumenna kerma kiehuvaksi mikrossa. Lisää joukkoon pieneksi pilkottu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Lisää rommi tai rommiesassi ja sekoita. Laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.

Kun seos on jähmettynyt nosta se pöydälle lämpenemään hetkeksi. Kaada kirsikoista sokeriliemi pois ja puristele kirsikoita varovasti, jotta ylimääräinen neste irtoaa.

Ota suklaa massaa nokare ja taputtele litteäksi ja laita kirsikka keskelle ja muotoile palloksi. Tee kaikki pallot valmiiksi ja pyörittele lopuksi leivontakaakao jauheessa ja laita herkut kylmään odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti