sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Ylioppilaskakku

Ylioppilaita juhlittiin viimeviikonloppuna ja niinpä minunkin keittiössäni oli melkoista vilskettä. Päätin laittaa tänne muutamia kuvia vaaleanpunaisesta prinessaunelmasta joka eräisiin ylioppilasjuhliin pyydettiin valmistamaan. Kakku on kuorrutettu sokerimassalla myös kukat on valmistettu kokonaan sokerimassasta. Sisältä löytyy sokerikakkupohjaa ja persikka-banaani kreemiä ja vadelma kreemiä vuorotellen. Kakun päälle juhlapaikalla laitettiin perinteinen yo-lakki.

                                                               Kakkuun toivottiin pitsejä ja  vaaleanpunaisen eri sävyjä. Pitsi on valmistettu sokeripitsi tekniikalla ja kiinnitetty vedellä kuorrutetun kakun pintaan. Kaksi kerroksinen kakku oli mitoitettu noin 35 hlö ja lisäkakku 30 hlö.
Lisäkakku ehti jo laatikkoon ennen kuin muistin kuvata. En mielelläni turhaan seisota kakkuja pöydällä tai liikuttele, ettei mitään vahinkoja satu kakuille, varsinkin kun ovat jollekkin toiselle menossa. Ninpä päädyin vain räpsäisemään kuvan kakusta sen jo ollessa laatikossa.

Tällaiset sokerikukkaset koristivat lisäkakun päällystää. Tilaajalla oli selkeät toiveet kakun suhteen. Sen tuli olla kaunis muttei rönsyilevä. Yksinkertaista, mutta kaunista ;)

1 kommentti: