Näillä kuppikakuilla yllätät ystäväsi iloisesti. Suklaapohjan päälle pursotetaan ihanaa vadelman makuista tuorejuusto kreemiä ja kreemin sisälle kätketään kirpeää karpalo hyytelöä.
Kuppikakkupohjat
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
2 1\2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
100 g tummaa suklaata pieninä paloina
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen. Lisää vaniljauute taikinaan. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe erillisessä kulhossa. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita. Lisää maito ja suklaa palat ja sekoita tasaiseksi. Annostele vuokiiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 minuutti. Anna jäähtyä hyvin.
Karpalo hyytelö
100 g karpaloita
1/2 dl sokeria
1/2 dl mehutiivistettä esim sekamehu
1 rkl vettä
1 liivatelehti
Keitä karpaloita, muhua, vettä ja sokeria kattilassa noin 10 minuutti. Paseeraa seos siivilän läpi. Lisää liotettu liivate kuumaan seokseen ja kaada pieniin silikonivuokiin. Huom vuoat kannattaa voidella esim ruokaöljyllä tai suihkuttaa vuokasprayllä. Anna jähmettyä vähintään tunti.
Kuorrute
200 g tuorejuustoa
100 g voita
300 g tomusokeria
1 1/2 tl vadelma aromia ( luontaista)
Sekoita huoneen lämpöiset voi ja tuorejuusto keskenään. Lisää seokseen aromi ja voi sekota tasaiseksi. Laita kuorrute jääkaappiin hetkeksi asettumaan. Kun otat kuorrutteen jääkaapista sekoita se vielä hyvin ennen pursotuspussiin laittoa.
Kuppikiakkujen viimeistely
Irrota karpalo hyytelö muotista ja aseta kuppikakkupohjanpäälle. Pursota hyytelön ympärille ja päälle kuorrutetta. Koriste kuppikakut haluamallasi tavalla esim. sokeri massa kukkasilla tai karkeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti