Pohja
2 dl vettä
25 g eli ½ pkt tuorehiivaa
½ dl rypsiöljyä
½ tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
½ tl Provencen yrtit mausteseosta
4½-5 dl vehnäjauhoja
Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liota siihen hiiva. Mittaa joukkoon öljy ja mausteet, sekoita. Lisää jauhot sekaan vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa takinaa hetki kunnes se on kimmoisaa eikä tartu enää käsiin. Annan taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puolituntia.
Valmista täyte taikinan kohotessa.
150 g Chorizo-paprika salamia ( muukin chorizo käy)
150 g Cheddarjuustoa
puolikas chilipalko ilman siemeniä tai oman maun mukaan (itse käytin laimeaa chiliä)
1 kekskikoinen sipuli pieneksi pilkottuna
½ tl Provencen yrtit mausteseosta
ripaus mustapippuria
Pilko Chorizo ja chili, kuullota sipuli, raasta juusto ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään kulhossa. Kauli taikina levyksi ja levitä täyte levylle niin, että toisesta reunasta jää noin kahden sentin levyinen kappale ilman täytettä. Rullaa vastakkaisesta reunasta aloittaen. Leikkaa rulla noin 2 cm levyisiksi kiepeiksi ja paita uunissa muffinssivuuassa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Huom jos haluat pienempiä ja sirompi kieppejä puolita taikina ja täyte, tee kaksi pienempää rullaa. Leikkaa ohuemmiksi paloiksi ja paista hieman vähemmän aikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti