tiistai 11. marraskuuta 2014

Puolukkaskonssit




Nämä puolukkaiset skonssit eroavat perinteisistä skonsseista sillä, että näihin tulee kananmunaa. Mukana maistuu ihana kirpsakka puolukka. Nämä herkut valmistuvat nopeasti, vaikka sunnuntain aamiaiselle tai teehetkeä siivittämään.


225g vehnäjauhoja
12g   leivinjauhetta
55g  voita
20g   sokeria
150g maitoa
1       kananmuna
         ripaus suolaa
60g   puolukoita

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen tasalämmölle.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe isohkossa kulhossa. Nypi kylmä voi joukkoon.
Sekoita jauho-voi seokseen ensin sokeri ja ripaus suolaa. Lisää seuraavaksi seokseen kananmuna, josta on rakenne rikottu esim. haarukalla vatkaamalla kulhossa.
Sekoita taikinaan vielä maito ja lopuksi jäiset puolukat. Puolukoiden on hyvä olla jäisiä, koska muutoin taikina on kovin löysää, mutta jäiset puolukat tekevät takinasta jämäkämpää.
Jauhota leivonta-alusta ja kumoa taikina sille. Painele taikina noin 1,5 cm paksuksi levyksi ja ota siitä muotilla ympyrän mallisi kakkusia ( halkaisija noin 6 cm ) ja laita ne leivinpaperille. Voitele halutessasi kananmunalla, jotta saat skonseihin kauniin kiillon. Paista sitten noin 12 minuuttia uunin keskitasolla.                                                                                                                                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti