perjantai 7. marraskuuta 2014

Isäenpäivän mustikka-suklaakakku marenki hunnulla

Tämä isäenpäiväkakku sopii isälle joka rakastaa makeita herkkuja. Tässä kakussa on suklaakakkupohja jonka väliin kätkeytyy mustikkaa ja marenkia. Jos marenki ei innosta voi sen korvata kermalla, tällöin kakku ei myöskään ole aivan niin makea. Kuvissa on myös kaksi eri vaihtoehtoa koristelulle ja oman mielikuvituksen saa toki myös päästää laukkaamaan.







Pohja

 150g voita
300g kananmunaa
140g ruokokidesokeria
200g hienoa sokeria
250g vehnäjauhoja
14 g leivinjauhetta
30g kaakaojauhetta
3g vaniljauutetta

Sulata voi mikrossa ja jätä jäähtymään.

Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Jätä odottamaan käyttöä.

Vatkaa munat ja sokeri  toisessa kulhossa niin, että niistä tulee vaaleaa vaahtoa. Lisää lopuksi vaniljauute ja sekoita.

Sihtaa puolet jauhoista muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti niin ettei ilma katoa taikinasta. Lisää puolet voista vaahtoon ja sekoita. Lisää loput jauhot ja voi vuorotellen muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti.

Kaada taikina kahteen 18 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan ja paista 175 asteessa tasalämpölle keskitasolla 30-35 min.

Anna pohjien jäähtyä hyvin.


Mustikka täyte

Tämän mustikka täytteen alkuperäinen resepti löytyy kinuskikissan sivuilta nimellä blueberry curd.

2 dl mustikka sosetta
1,5 dl hillosokeria
3 kananmunankeltuaista
75g voita

Soseuta mustikat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Laita kattilaan mustikkasose, kananmunankeltuaiset ja hillosokeri.

Kiehauta  seos ja laske sen jälkeen lämpötilaa ja keitä vielä noin 10 minuuttia kunnes keitos alkaa sakeutua. Ota pois liedeltä ja jätä jäähtymään. Kun seos on jäähtynyt vatkaa sekaan huoneenlämpöinen voi. Seos vaahtoutuu ja vaalenee. Laita jääkaappiin odottamaan käyttöä.

Marenki

3/4 dl vettä
265g sokeria
100g kananmunanvalkuaisia

Vatkaa kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Laita vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna 118 asteiseksi.

Kaada sokeriliemi ohuena nauha valkuaisvaahtoon kulhon reunaa pitkin. Vatkaa koko ajan. Jatka vatkaamista kunnes lämpötila on noin 50 astetta.

Tai jos käytät kermaa
4 dl vispikermaa
1-2 rkl sokeria

Vatkaa kermavaahdoksi ja lisää sokeri.

Aloita kakun kokoaminen leikkaamalla molemmat kakut halki. Jos kakun pinta on paistaessa kohonnut keskeltä hieman enemmän voit leikata pintaa tasaisemmaksi.

Aseta ensimmäinen pala lautaselle ja kostuta maidolla. Levitä mustikka täytettä pohjan päälle. Pursota marenkia tai kermaa tasainen kerros täytteen päälle.

Toista sama kahdessa muussa kerroksessa.

Aseta viimeinen pohja kakun päälle ja kostuta. Anna asettua hetki kylmässä.

Pursota marenki tai kerma kakun päälle, voit myös levittää sen huolettomasti ja antaa valua kakun reunojen yli. Voit myös päällystää koko kakun marengilla tai kermalla, jos haluat viimeistellymmän lopputuloksen. Marenki pinnan voi halutessaan viimeistellä kaasupolttimella.

Koristele tuoreilla pensasmustikoilla tai jos mustikkatäytettä jäi yli silläkin voi kakkua koristella. Vain mielikuvitus on rajana!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti