maanantai 2. kesäkuuta 2014

Suklaaholistin brownies

Suklaa-kirsikka brownies

Nyt on kyseessä sellainen herkku, joka uppoaa parhaiten todellisille suklaaholisteille. Nämä painivat suklaaherkkujen saralla ihan omassa sarjassaan. Näissä ei kaloreita laskeskella, eikä todellakaan säästellä suklaan määrässä. Sokeroidut kirsikat tuovat näihin browniseihin hieman makua ja rakennetta.  Tämä on ehdottomasti ohje suklaan suurkuluttajille, aloittelijat älkää vaivautuko ;-)












300g tummaa suklaata esim. leivontasuklaata yli 50 %
150g voita
1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vaniljasokeria
1 dl hienosokeria
1 dl ruokokidesokeria
2dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
100g sokeroituja kirsikoita (itse käytin sokeroituja mustia kirsikoita)

Laita uuni lämpiämään tasalämmölle 175 asteeseen. Sulata 200g tummaa suklaata ja voi mikrossa. Lisää vaniljauute suklaa-voi seokseen. Sekoita toisessa kulhossa sokerit, vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhot suklaa-voi seokseen ja sekoita esim. puuhaarukalla tai nuolijalla tasaiseksi. Vatkaa kananmunista rakenne rikki ja lisää taikinaan ja sekoita hyvin, mutta vältä turhaa sekoittamista. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, joka on kooltaan noin 20 cm x 30cm. Leikkaa loppu suklaa noin 1 cmx 1cm paloiksi ja painele taikinaan. Painele myös kirsikat taikinaan. Paista uunissa keskitasolla noin 30 min. Browniesin kuuluu jäädä hieman taikinamaiseksi. Jäähdytä hyvin ja leikkaa paloiksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti