Mansikkakakku
Tämä mansikka kakku tuo hymyn huulille sadepäivänäkin. Kakkupohja on Genoise tyyppinen kakkupohja. Jonka olen joskus jostain netin ihmeellisestä maailmasta löytänyt ja omaksi muokannut. Pohjat on kostutettu ruususiirapilla ja välissä on vaniljalla maustettua voikreemiä, tuoreita mansikoita ja kermavaahtoa. Koristelu yksinkertainen vain lisää voikreemiä ja ihania tuoreita mansikoita.
Kakkupohja
3 isoa kananmunaa tai 4 pientä
95 g sokeria
2 tl vaniljauutetta
95 g vehnäjauhoja
Vatkaa munat, sokeri ja vaniljaesanssi vesihauteen päällä vaahdoksi. Vesi saa poreilla vain hieman ja kun vaahto on hieman kädenlämpöistä lämpimänpää ota kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista kunnes seos jäähtyy ja siihen jää kuvioita. Vaahdosta tulee myös hyvin vaaleaa ja ilmavaa. Siivilöi puolet jauhoista muna-sokerivaahtoon ja sekoita nuolijalla varovasti. Kun lähes kaikki jauho on sekoittunut, siivilöi loput jauhoista sekaan ja sekoita tasaiseksi varovasti. Älä sekoita liikaa. Kaada taikina varovasti 20 cm halkaisijaltaan olevaan leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla tasalämmöllä noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Ruususiirappi
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 rkl ruusuvettä
Mittaa ainekset kattilaan ja annan kiehua hiljalleen. Älä sekoita ennen kuin kaikki sokeri on sulanut. Anna kiehua hiljalleen kokoon. Älä keitä siirappia liian paksuksi, vaan jätä se melko juoksevaksi, jotta kakkupohjat on helppo kostuttaa siirapilla. Voit sivellä ssirapin kakkupohjiin esimerkiksi pullasutilla.
Voikreemi
100g voita4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Valmista voikreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi.
Kermavaahto
2 dl kuohu- tai vispikermaa1 rkl sokeria
Vatkaa kermaa hetki ja lisää sitten sokeri. Vatkaa kerma melko kovaksi vaahdoksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti